The most dangerous leadership myth is that the leaders are born 

Η Linkage Greece για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε θεματική ομιλία με επίκεντρο την ηγεσία, την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με προσκεκλημένη την αναγνωρισμένη ομιλήτρια Carla Harris, Vice Chairman, Wealth Management, Managing Director στη Morgan Stanley. Η δυναμική Αμερικανίδα ηγέτης, ταξίδεψε πάνω από 500 στελέχη μεγάλων Ελληνικών και Πολυεθνικών Εταιρειών που παρακολούθησαν την ομιλία σ’ ένα ταξίδι με θέμα Pearls of Leadership.

 

Η προσέλευση στο Μέγαρο Μουσικής ξεκίνησε απο νωρίς καθώς οι συμμέτεχοντες απόλαυσαν πρωϊνό και καφέ με ακούσματα Live Jazz Μουσικής από τους φημισμένους μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και Δημήτρη Καλαντζή (πλήκτρα).

 

Πριν την έναρξη της ομιλίας, έξι επιφανείς Ελληνές απηύθηναν το δικό τους Declaration of Leadeship, ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η Ευτυχία Κασελάκη, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής (Λιανική Τραπεζική) στην Τράπεζα Πειραιώς, η Φιλίππα Μιχάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ALLIANZ, η Ιωάννα Λαλαούνη, Πρόεδρος του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, η Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας Σοφία Μπεκατώρου και ο Θόδωρος Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος στην Johnson & Johnson Ελλάς, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές τους στιγμές καταλήγοντας στη σημασία της Ηγεσίας και ιδιαίτερα της λήψης σωστών αποφάσεων κάτω από στιγμές έντονης πίεσης!

 

Επιπλέον, φέτος για δεύτερη φορά η Linkage Greece βράβευσε τον Ηγέτη που ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά στον τομέα της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Έτσι, οι κκ. Δημήτρης Παπανικητόπουλος (Πρόεδρος Linkage Greece) και ο Αρτέμης Μυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece) βράβευσαν ως Leader of The Year, τις «Γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού» σαν αναγνώριση της ουσιαστικής συμμετοχής τους στην άμυνα της χώρας και στη δημιουργία παραδείγματος θάρρους και προσφοράς προς όλους τους Έλληνες. 

 

H Carla Harris, μία από τις πιο ισχυρές και δυναμικές γυναίκες της Wall Street παρουσίασε και μοιράστηκε μαζί με το κοινό τις «Πέρλες Ηγεσίας» της, όπως η ίδια αποκαλεί την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διάρκεια των είκοσι εννέα και πλέον χρόνων της εργασιακής της εμπειρίας στη Wall Street και πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν σε μία επιτυχημένη σταδιοδρομία, βοηθώντας οποιονδήποτε να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις του χώρου εργασίας.

 

H καταξιωμένη ομιλήτρια μίλησε για τις αποδεδειγμένες στρατηγικές που έχουν βοηθήσει την ίδια και συζήτησε τη σημασία και τη δύναμη των αντιλήψεων στον εργασιακό χώρο, τις σημαντικές σχέσεις που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για να εξασφαλίσουν την επιτυχία και τη δύναμη της αυθεντικότητας ως μέρος Ισχυρής Ηγεσίας. Στο τέλος της ομιλίας δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό, Στελέχη μεγάλων Ελληνικών  και Πολυεθνικών επιχειρήσεων, και έκλεισε την ομιλία της τραγουδώντας μαζί με όλο το ακροατήριο ένα από τα τραγούδια της.

 

Τα τελευταία χρόνια, η Linkage Greece διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση το θεσμό των Summer Sessions, τα οποία αποτελούν μαθήματα ηγεσίας με ομιλητές διεθνούς κύρους. Μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, δεκάδες ηγετικές ομάδες μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, ο επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος στις Ανδεις, Nando Parrado, οι προπονητές Zeljko Obradovic & Δημήτρης Ιτούδης, ο πρώην αστροναύτης της NASA Dr. Scott Parazynski και ο Guru της καινοτομίας, Stephen Shapiro είναι μερικοί μόνο από τους ομιλητές που έχουν φιλοξενηθεί από την Linkage Greece.

 

 

Χορηγοί: Stanton Chase, AIG, Edenred, Intrasoft, Nestle (Movenpick), Nespresso, Xerox

Υπο την Αιγίδα του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και τη στρατηγική συνεργασία με την Boussias Communication.